Wijn & Kaas

Houd bij de keuze van een wijn wel de specifieke sterke of overheersende smaak van een gerecht of een kaas in de gaten. Hoe pittiger de kaas of het gerecht hoe krachtiger de daarbij genoten wijn zou moeten zijn om een aangename balans te behouden. Tegenwoordig kan je bij elke goede kaas speciaalzaak alle kaassoorten van de wereld kopen waardoor voor elke wijn wel een kaas is te selecteren. Hieronder staan verschillende soorten kaas met de beste keuze wijn waarbij jezelf natuurlijk bepaald of het ook aan jouw persoonlijke smaak voldoet. Zorg er tevens voor dat de temperatuur van de kaas gelijk is aan de wijn.

kaassoort

wijn / druif / soort

Brie / Camembert

Côtes d'Or / Merlot / Chardonnay /

Edammer jong / belegen

Riesling (droog) / Gamay /

Geitenkaas

Muscadet / Sauvignon / Barbera / Italiaanse Chardonnay

Goudse belegen /oud

Cabernet sauvignon / Pinotage / Barolo / Rioja / Bourgogne

Kaasfondue

Müller-Thurgau / Silvaner / Chasselas /

Kruidenkaas / komijn

Gewürztraminer / Pinot gris / Cabernet franc / Zinfandel

Mozzarella

Sauvignon blanc / Poully Fúme /

Munster

Rode Bourgogne / Gewürztraminer / Muscat /

Parmezaanse

Syrah / Chianti / rode Bordeaux /

Raclette

Müller-Thurgau / Chasselas /

Reblochon

Pinot gris / Chardonnay / Beaujolais /

Rookkaas

Gewürztraminer / Syrah /

Roquefort

Muscat / Sémillon / barolo / Syrah /